Äventyrsbadet i Skövde klart dyrast

I vinter öppnar äventyrsbadet i Skövde. Och det blir inte bara Skaraborgs nyaste badanläggning, utan också den ojämförligt dyraste.

En barnfamilj kommer att få betala 280 kronor för att bada i det nya äventyrsbadet i Arenan Skövde. Politikerna i fritidsnämnden övervägde att ta ännu mer betalt, men även med detta pris blir doppet i Skövde det dyraste i Skaraborg.

Falköping och Skara har också äventyrsbad, fast i mindre format än vad som planeras i Skövde. Och där ligger priserna på 125 kronor för en famil i Skara, och 130 för en familj i Falköping.

Rosenlundsbadet i Jönköping är en mer jämförbar storhet. Priset där: 190 kronor för en familj, alltså nästan hundralappen under Skövdes priser.

Enda konkurrenten prismässigt är Gustavsvik i Örebro, där en familj med två vuxna och två barn får betala minst 330 kronor, beroende på barnens ålder.

Äventyrsbadet i Arena Skövde öppnas den 20 december.

Men redan i september öppnar den ombyggda simhallen för motionssimningen - och även där blir det en prishöjning - från 35 kronor till 55 kronor för en vuxen som vill motionssimma under två timmar.