Grästorpsbo dömd till fängelse för mordbrand

En 34-årig man från Grästorp har dömts till fyra års fängelse för bland annat mordbrand. Han försökte tända eld på en annan mans bostad sedan hans flickvän lämnat honom.
Det var en sommarnatt i Grästorp för snart två månader sedan som mannen tände eld på bostadslägenhet. Hela hyreshuset fick utrymmas. Själva lägenheten var tom vid tiden för branden, men den fick ett häftigt förlopp och följden kunde blivit ödesdiger för de boende i fastigheten. Tingsrätten anser att det är den 34-årige mannen som anlade branden. Under rättegången tecknades ett svartsjukedrama, där 34-åringens flickvän gjort slut och istället sökt sig till en annan man, den man som sedan fick sin lägenhet eldhärjad. Det finns både vittnen och teknisk bevisning som binder honom till brottet, och tingsrätten menar att svartsjukan kan ha varit ett motiv. Han fälls också för misshandel av sin före detta sambo, dessutom för skadegörelse och olaga vapeninnehav eftersom han haft både pistol och hagelgevär hemma utan att ha licenser för vapnen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".