Hästhandlare stäms av köpare

En hästhandlare på Varaslätten stäms nu från två håll. Det handlar om köpare som anser att de lurats att köpa dåliga hästar. Därför krävs hästhandlaren nu på sammanlagt en kvarts miljon kronor av köparna.

Hästhandlaren annonserar om sin verksamhet bland annat på internet. En kvinna från Lidköping hittade Varaföretaget på nätet när hon letade efter en ridhäst åt sin dotter. Besöket hos hästhandlaren slutade med att hon köpte en häst för 50 000 kronor.

Till en början fungerade allt som det skulle, men när en mer rutinerad ryttare red hästen upptäcktes flera defekter. En undersökning på hästkliniken visade att hästen hade skelettproblem såsom lösa benbitar och hovbroskförbening.

När Lidköpingskvinnan gjorde egna efterforskningar visade det sig att en tidigare ägare till hästen också upptäckt delvis dessa fel, och därför lämnat tillbaka hästen till just den handlare som alltså sedan snabbt sålde den vidare.

Därför menar Lidköpingskvinnan att hon lurats och kräver att hästköpet upphävs och hon vill dessutom ha ersättning för hästens vårdkostnader.

En annan besviken hästköpare i Skåne vill också ha pengarna tillbaka för sitt hästköp på Varaslätten. Hon köpte en häst som visade sig vara sned i skelettet och dessutom i princip omöjlig att lasta.