Skövde

Ridskolan blir kvar

Skövde ryttarförening blir kvar på Kultomten. Föreningen har nu fått besked om att det inte blir någon flytt, något som diskuterats sedan början av 2000-talet.

– Det är bra att vi får stanna kvar och framför allt är det bra att vi nu får ett besked, säger Kjell-Arne Brink, ordförande i föreningen och Magdalena Rubensson som är ridskolechef.

En flytt av ridskolan har diskuterats i nästan 10 år. Alternativa placeringar har under årens gång utretts, men nu har den ekonomiska verkligheten kommit ikapp kommunen och det blir ingen flytt.

Får behålla marken
Ridskolan blir kvar där de står idag och trots att det nu byggs ett nytt bostadsområdet i närheten så har föreningen blivit lovad att få behålla nästan all mark de har idag, vilket är viktigt för verksamheten berättar Kjell Arne Brink.

– Det betyder att vi kan fortsätta i samma utsträckning som tidigare.

I väntan på en flytt har inga större renoveringar gjorts på anläggningen, som nästan förfallit. Ryttarföreningen hoppas att kommunen nu investerar pengar i ridskolan.

– Om man nu bygger ett nytt bostadsområde kan ju inte ridskolan stå där som ett ruckel. Om den renoveras kan den istället bli det smycke som avgör att många väljer att flytta hit, säger Magdalena Rubensson och Kjell-Arne Brink.
Linnéa Frimodig

linnea.frimodig@sr.se