Miljoner till skydd för hotade invandrarflickor

Nu ska det satsas mer pengar på att skydda unga kvinnor med invandrarbakgrund från att utsättas för så kallat hedersrelaterat våld. 4,5 miljoner kronor ska satsas på att få fram hemliga boenden där de unga kvinnorna också kan få vettig sysselsättning.
Fler än 100 unga tjejer är utsatta för hedersrelaterat våld, bara i Västra Götalands län. 4,5 miljoner kronor har Länsstyrelsen nu avsatt för att skapa fler skyddade boenden till kvinnor som känner sig hotade. Pengarna ska fördelas till kommuner och organisationer i regionen. Länsstyrelsen ska också göra en ny undersökning där alla kommuners gymnasieskolor och grundskolor ska delta, för att få en mer exakt bild över hur många kvinnor som känner sig hotade. Olika folkhögskolor i regionen har blivit tillfrågade om de kan ställa upp med skyddat boende. Där skulle de unga kvinnorna kunna få skydd samtidigt som de får en meningsfull sysselsättning genom studier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".