Dyrare stafettläkare i regionen

Trots att Västra Götalandsregionen beslutat att stoppa inhyrningen av bemanningsföretag i vården så fortsätter den i samma omfattning som förut. Inhyrningen av läkare kommer till och med att öka i år. Det visar färska siffror från regionen.
Principen i Västra Götalandsregionen är att bemanningsföretag inte ska anlitas. De är nämligen betydligt dyrare för vården än den egna, anställda personalen. Men nu kommer alltså färska siffror som visar att kostnaden för inhyrd personal fortsätter att öka. I pengar räknat med 250 kronor miljoner, vilket betyder en lika stor ökning som den mellan 1999 och 2000. Regionen har visserligen lyckats minska användningen av inhyrda sjuksköterskor men för läkarna på sjukhusen ökar kostnaden i år jämfört med förra året. Även inom primärvården misslyckas regionen att sätta stopp för användningen av stafettläkare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".