Hjo

Advokat tror inte på ändring av morddom

Den 26-årige man från Tibro som dömdes till livstids fängelse för att ha mördat en ung kvinna i Hjo med ett stort antal knivhugg förra året, har överklagat sin dom, men advokaten som representerar den döda kvinnans familj tror inte att HD kommer att ta upp fallet.

Den dömdes advokat menar att det finns saker som tyder på att offret varit införstådd med att det skulle ingå våld i mötet.

Men familjens målsägandebiträde Therese Tsarouchas håller inte med om det:

– Det är helt fel, jag tillbakavisar helt uppgifterna. Ansvaret för det som hänt är till fyllo den person som är dömd för det här brottet, säger Therese Tsarouchas.

Tror inte på en överklagan
Att högsta domstolen skulle gå med på en prövning av fallet håller Therese Tsarouchas för osannolikt:

-- Enligt min bedömning kan jag inte se några skäl alls för att högsta domstolen ska ta upp fallet, jag skulle bli förvånad om det skedde, säger Therese Tsarouchas.

Två instanser eniga om livstids fängelse
Tingsrätten och Hovrätten har i sina domar menat att mannen uppsåtligen dödat kvinnan och att straffet ska vara livstids fängelse.

Men det hoppas fortfarande mannen och hans advokat alltså att få kortat till ett lägre tidsbestämt straff. Familjens målsägandebiträde Therese Tsarouchas hoppas nu att HD väljer att inte pröva fallet och att offrets familjen kan gå vidare.

Svårt att gå vidare
– Det är givetvis jobbigt för familjen om det inte blir ett avslut på den här rättprocessen, och en överklagan till högsta domstolen gör det svårt för familjen att gå vidare, säger Therese Tsarouchas.

Högsta domstolen väntas besluta om prövning av fallet inom de närmsta veckorna.

Simon Lindmark
simon.lindmark@sr.se