Par kräver bank i Lidköping på en halv miljon

Det kan bli dyrt för bankerna, att ge sina kunder dåliga råd. Ett par på Varaslätten har stämt Sparbanken i Lidköping på drygt en halv miljon kronor, en summa som paret förlorade efter investeringar i aktier. I dag tas fallet upp i Lidköpings tingsrätt.
Paret på Varaslätten har varit kunder i Sparbanken i Lidköping sedan i mitten av 80-talet. De sparade sina pengar på olika bankkonton, fram tills dess att banken för några år sedan gav paret rådet att istället investera i aktier. Sammanlagt köptes aktier för 700 000 kronor. Ytterligare 300 000 investerades i så kallade warrent-optioner. Enligt paret fick de ingen information om riskerna, och de förlorade runt en halv miljon på placeringarna. Enligt Finansinspektionens regler ska banken ge kunden utförlig och skriftlig information kring den här typen av handel med värdepapper. Dessutom ska banken försäkra sig om kundens ekonomi. Paret har nu stämt Sparbanken i Lidköping på runt en halv miljon, och målet beräknas pågå tre dagar i tingsrätten i Lidköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".