Varnhem

Inget fel på vägen vid dödsolyckan

Det fanns inga fel på vägsträckan utanför Varnhem där dödsolyckan med tre personer inblandade inträffade i lördags. Det konstaterar Vägverket efter att de undersökt olyckplatsen.

Det är flera frågetecken runt dödsolyckan som skedde mellan Axevalla och Varnhem i lördags men Vägverket fann alltså inga direkta brister vid platsen för avåkningen.

Varför bilen körde av vägen och om andra omständigheter kan ha legat bakom är svårare att säga. En teori har varit dålig avrinning på vägen men enligt Lennart Westerhäll, olycksutredare på Vägverket var inte vattenplaning orsaken.

– Jag kan inte säga att jag ser några brister i vägen, isåfall skulle man kunna säga att vägen borde ha vara utrustad som en 2+1-väg. Då hade bilen fångats upp av ett vajerräcke i mitten, säger han. 

Flera anledningar
Det finns många olika anledningar till att olyckan kan ha inträffat enligt Lennart Westerhall.

– Det kan vara så att föraren somnat, att han vaknar och upptäcker det och vrider ratten kraftigt åt vänster och får en sådan här sladd, det är väldigt vanligt, säger han.
Det kan även ha varit vilt på vägen och att han därför vridit häftigt på ratten och fått en sådan här sladd. Det kan ha varit alkohol inblandat, det finns många olika orsaker menar Lennart Westerhall.