Topp-moderat i Skövde hoppar av i protest

Moderaten Gun Sandelius, som är vice ordförande i kommunfullmäktige i Skövde, hoppar av från sina politiska uppdrag på grund av den föreslagna skattehöjningen nästa år. - Det här gör jag för att stå upp för mina väljare. Jag kan inte vara med om att ta det här beslutet, säger Gun Sandelius.
För att komma tillrätta med den svåra ekonomiska situationen i Skövde kommun har den borgerliga majoriteten föreslagit en skattehöjning med 90 öre nästa år. Socialdemokraterna stödjer förslaget, som kommunfullmäktige ska besluta om senare i höst. Gun Sandelius har varit aktiv politiker sedan 1989. Hon förnekar att någon schism inom moderaterna i Skövde ligger bakom hennes eget beslut. - Det här är rent personliga skäl. Vi ska inte höja skatten utan istället sänka den. Den idén har jag trott på och tror fortfarande på, säger Gun Sandelius.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".