Krävs på reparationskostnader trots att bilen inte går att köra

Stefan Holm lämnade in sin bil på service, och efter ett antal reparationer fick han tillbaka sin bil helt obrukbar. Nu hävdar bilverkstaden i Skövde att Stefan ska betala reparationskostnaden:

– Då fick man ju ont i magen och allt möjligt, säger Stefan Holm. För att renovera ett allvarligt mekaniskt motorfel på en Saabverkstad, det kostar ju skjortan och lite till.

Det var för två år sedan som Stefan Holm köpte en begagnad Saab. Bilen var då bara ett år gammal, och först fungerade den perfekt. Men efter ett tag började den att krångla.

– Ja, ungefär 14 dagar efter att jag köpte den så upptäckte jag att det är inte riktigt rätt här, den läckte olja och drog väldigt mycket bränsle. Då lämnade jag in den för reparation på Saab-verkstaden i Skövde eftersom jag hade garanti på den, och det sade de på verkstaden också. Inga konstigheter för det var ett halvår kvar på garantin.

Men sedan ändrade de sig. Enligt verkstaden på Gustaf E bil sattes garantin ur spel på grund av att bilen redan reparerats vid en annan Saab-verkstad i Jönköping, och därmed hade garatin upphört. Efter 10 månader och nio besök till Saab-verkstaden i Skövde var bilen fortfarande inte lagad. Efter den sista reparationen som varade i två månader var bilen okörbar.

Stefan Holm har försökt få kontakt med Saab i Trollhättan, men har aldrig fått prata med någon ansvarig.

Han har också anmält händelsen till allmänna reklamationsnämnden, men dom vill inte ens ta sig an fallet för att det är för komplicerat. Kvar står en besviken och missnöjd Stefan Holm.

– Det är frustrerande, den lilla mannen mot de stora firmorna har ingenting att säga till om, säger Stefan Holm. Jag vill ha en ursäkt från verkstaden i Skövde.

Gustaf E bil i Skövde vill inte kommentera Stefan Holms ärende, men säger att de har en fortsatt dialog med honom.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se