Hårda besparingar drabbar barnen i Karlsborg

Barn och utbildningsnämnden i Karlsborg har beslutat om ett tufft sparpaket, där nästan sju miljoner kronor ska sparas in i budgeten. Det blir hårda besparingar som slår mot alla delar av skolan - även mot elever med särskilda behov. Även kommunala musikskolan hotas än en gång av nedläggning. - Det här är det absolut tuffaste läge som jag och mina kamrater hamnat i någonsin, säger Stig Karlsson, socialdemokrat och ordförande i nämnden.
Det är bland annat elever med särskilda behov kommer att drabbas av besparingarna eftersom ett antal elevassistenter ska plockas bort. Totalt handlar det om 16 tjänster som är på väg att dras in. Stig Carlsson hoppas att fullmäktige höjer skatten eller på något sätt lyckas få in pengar för att rädda ekonomin. Men han är inte säker på att det är realistiskt. - Vård, skola och omsorg är 85 procent och göra besparingar utan att dra ber även där är nästan omöjligt, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".