SKARABORG

Allt färre köper nya husvagnar

Husvagns- och husbilsförsäljning går sämre i år än vid samma tidpunkt förra året enligt statistik från Husvagns-branschens riksförbund. Det är framförallt försäljningen av husvagnar som minskar.

På Husvagn-Svensson i Lidköping är det visserligen fler kunder under sommaren och försäljningen av husbilar går för tillfället bra. Men grundaren Sven-Åke Svensson tror på ännu sämre tider framöver.

– Det blir problem nästa år då bara 2010-årsmodellerna finns att köpa och inte några gamla är kvar, säger Sven-Åke Svensson.

Semestertider hjälper förvisso till att bromsa raset i försäljningen av husvagnar, skillnaden mellan januari och juni var nästan 15 procent i hela branschen.

Men överlag går försäljningen av de både husvagnar och husbilar bara nedåt, något Sven-Åke Svensson alltså tror kommer att fortsätta när husbilarna blir allt dyrare.

Rune Pettersson från Ljungskile är ute på tre veckors semester i sin husbil. Han tror att många tycker det är dyrt att köpa husbil och att kunderna framförallt är äldre människor som har sparade pengar och som ser det som ett alternativ till landsorts- eller sjöliv.

Simon Lindmark
simon.lindmark@sr.se