SKARABORG

Nytt busskort från Västtrafik i bruk

Nu har det nya Västtrafikkortet med kontoladdning varit i bruk i två månader. Något som gett blandade reaktioner bland resenärerna.

På en buss i Skövde sitter Ina Svensson. Hon är en av alla resenärer som använder sig av den nya sortens biljett.

– Det fungerar bra, men jag tyckte att rabattkortet var enklare. Man måste hålla koll med detta kortet för det är lite svårt att se ibland hur mycket pengar man har kvar.

Västtrafikkortet laddas på med ett valfritt pengabelopp, och när du går på bussen håller du upp det för en kortläsare. Då dras summan för resan och sen är det klart.

Men de vanligaste frågorna som Västtrafiks kundservice får svara på handlar om när man ska resa genom flera kommuner med det nya kortet.

Då ska man dels trycka på en knapp på kortläsaren när man går på och när man går av ska man checka ut sitt kort också. Det här har oroat en del resenärer säger Ingela Schönning, pressinformatör för Västtrafik. Men hon förklarar att det inte är någon fara om man skulle glömma av att checka ut:

– Kommer man på det ganska snabbt efter att man har gått av bussen så kan man gå in till en kundservicebutik eller ett annat fordon och checka ut. Kommer man på det senare än tre timmar kan man ringa till västtrafik och få sin resa korrigerad.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se