SKÖVDE

Brist på studentbostäder väntas

I samband med höstterminen kan det uppstå större brist på studentbostäder än vanligt i Skövde, framförallt när nu Skövde Högskola tar emot 13 procent fler studenter än förra året. Men på Studentkåren i Skövde hoppas och tror man att många av de nytillkomna studenterna är från området och alltså inte är i behov av bostad.

– Gissningsvis är många av de studenter som kommer nu varslade och då har de redan bostad. Annars har vi ett jätteproblem, säger Karin Melin som är andre vice ordförande på studentkåren i Skövde.

Skövde bostäder har sammanlagt drygt 850 studentbostäder och enligt Karin Melin går dom lediga åt på drygt en kvart när den första antagningen sker i början på juli. Tidigare år har en lösning varit att ordna bostäder till studenter i kringliggande kommuner något som inte alltid varit till drabbades förtjusning.

Dag Sandén som är vd för Skövde bostäder menar är det svårt att veta hur efterfrågan på bostäder kommer att se ut även om det alltså nu väntas fler studenter än vanligt.

– I samband med termisstarten kommer det nog att bli lite trångt på bostadssidan, säger Dag Sandén.

Karin Melin på Skövde studentkår hoppas att studenter är så förnuftiga att de kontaktar Högskolan och kåren så tidigt som möjligt när de blivit antagna. Det är vanligt med bostadslösa studenter vid terminstarten menar hon, något som nu alltså skulle kunna skapa större problem än tidigare.

– Vid introduktionen så finns det alltid ett gäng som kommer med resväskor och säger att de behöver hjälp med att hitta bostad, säger Karin Melin.

Simon Lindmark
simon.lindmark@sr.se