Besvikelse i Töreboda efter brev från minister

Socialnämndens odförande i Töreboda är besviken på Migrationsminister Jan O Karlsson svar på det brev där man krävde insatser eftersom många barn far illa på flyktingförläggningen i Töreboda. -Vi hade en hel del frågor, men jag kan inte hitta att vi har fått svar på dem, säger hon.
Märtha Hermansson kallar Jan O. Karlssons brev för vänligt men utan substans. Anledningen till brevet skrevs var att barnen for illa på förläggningen i Töreboda och att insatserna för att förhindra detta kostade kommunen för mycket pengar. Ohälsan bland barnen krävde insatser från personal som egentligen inte hann med, och kostnaderna för detta skulle sen överprövas av Migrationsverket. Jan O. Karlssons svar hänvisar till utredning, översyn, uppföljning och förslag. Men det räcker inte, menar Märtha Hermansson: -Det är ju nu vi har problemen. De har ju funnits en längre tid och vi han inte vänta hur länge som helst för att få en lösning på det här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".