Beslut i Skövde i dag om pengar till barnvakt

Kommunpolitikern Maria Hjärtqvist (s) i Skövde föreslår i en motion, att föräldrar till politikerbarn ska kunna få ekonomisk ersättning för att ta ledigt och passa barn i samband med politiska möten. I dag ska kommunfullmäktige fatta beslut om ersättningsreglerna för barnpassning.
Maria Hjärtqvist är kommunpolitiker och småbarnsförälder. I motionen till fullmäktige vill hon att reglerna för ersättning för barnpassning i samband med politiska möten ändras. I dag får den politiker ersättning som anlitar en utomstående barnvakt. Men en anhörig som stannar hemma från jobbet för att ta hand om barnen får ingen ersättning för förlorad arbetsinkomst. I motionen föreslås att nära anhöriga ersätts på samma sätt som en förtroendevald, som deltar i ett möte. - Det handlar inte om att tjäna pengar utan att politiker med små barn ska slippa förlora på att ha politiska uppdrag, säger Maria Hjärtqvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".