Bullret mäts i skolorna i Lidköping och Skara

Lidköping och Skara kommun har genomfört bland de mest omfattande mätningarna i landet av ljudnivåerna i skolor och förskolor. - Vi vet att värdena är relativt höga. Det här bli ju nån form av hjärnstress för barnen och personalen, säger miljöchef Ann-Christine Hagaeus på Lidköpings kommun.
Över 100 förskoleavdelningar i Skara och Lidköping finns med i den omfattande bullerundersökningen. Ett 70-tal personer kom i går kväll till en information på Röda Kvarn i Lidköping om undersökningen. Det uppmätta medelvärdet är 77 decibel, men det finns enstaka förskolor som har upp till 84 i decibel. - Det här leder till svårigheter med inlärningen och koncentrationssvårigheter. Både elever och personal blir trötta, säger Ann-Christine Hagaeus. I december ska rapporten var helt klar, och analyserad. Då ska de ansvariga ta ställning till hur ljudnivåerna ska kunna minskas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".