Det finns brister i arbetsmiljön på Medeltidens Värld i Götene, anser Arbetsmiljöverket.
Götene

Brister i arbetsmiljön

Arbetsmiljöverket kritiserar Medeltidens Värld, som ägs av Götene kommun, för brister i arbetsmiljön. Personalen på Medeltidens Värld har inte fått någon information om vilka risker de kan utsättas för i sitt arbete.

De ansvariga för Medeltidens Värld får även kritik för att unga och oerfarna anställda arbetar utan att veta vilka arbetsuppgifter de får lov att utföra.

– Det är inte bra att vi har brister i rutinerna men vi är ju relativt nystartade, säger Robert Jonsson som är vd på Medeltidens Värld i Götene.

Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion under sommaren, och anser att det finns brister på flera ställen.

Ingen bedömning av riskerna
Det har inte gjorts någon bedömning över vilka risker som personalen kan utsättas för i sitt arbete.

Personalen saknar rutiner att rapportera in brister som de råkar ut för. Därmed upptäcks de inte och risken för olyckor ökar, enligt Arbetsmiljöverket.

Minderåriga utsätts för risker
Minderåriga och unga arbetstagare med liten erfarenhet utsätts för risker, när de inte vet vilka arbetsuppgifter de får lov att utföra.

Det finns även risk för hot och rån då kassaapparaten är väl synlig, och hanteringen av kontanter inte är säker.
Nu ska anmärkningarna åtgärdas, lovar Robert Jonsson.

– Vi ska ta tag i problemen och använda det här dokumentet till att skapa bra rutiner. Vissa ändringar ska vi också göra i butiken.

Linnéa Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".