FALKÖPING

Fortfarande nedsövd efter överdos

De två män i 20-års åldern som tidigt under måndagsmorgonen tog en misstänkt överdos av drogen GHB vårdas fortfarande på Kärnsjukhuset i Skövde. Den ena av männen, som fortfarande är nedsövd, kommer i från Skåne och den andre mannen är från Falköping.

Enligt polisen finns det för tillfället inget som pekar på att det handlar om något mer än en engångsföreteelse. Det säger Per-Anders Andersson på Narkotikapolisen i Skövde.

– Jag tror inte att han har någon större erfarenhet av drogen eftersom det har gått som det gått, säger Per-Anders Andersson på Narkotikapolisen i Skövde.

Det var vid femtiden i morse som en av männen larmade ambulans eftersom de mådde dåligt efter att ha tagit drogen GHB.

Männen visade tecken på att vara kraftigt drogpåverkade och fördes till sjukhus där dom fortfarande vårdas. Båda är sen tidigare kända av polisen och förut även dömda för narkotikabrott.

Det här är det första GHB-fallet på ganska lång tid och drogen är numer väldigt ovanlig i Skaraborg. Enligt Per-Anders Andersson på Narkotikapolisen beror det förmodligen på att man är mer medveten om hur farligt det kan vara att ta drogen.

Det verkar so matt användandet har lugnat ner sig något. Det kanske har spridit sig att det här är en farlig drog, säger Per-Anders Andersson.

Simon Lindmark
simon.lindmark@sr.se

Läs också tidigare rapportering:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".