Läkarna lämnar vårdcentralen i Grästorp

Läkarna Bo Polhem, Hans Jul Nielsen och George Dahlén slutar på vårdcentralen i Grästorp vid årsskiftet efter att ha jobbat där i 14 år. Orsak: ett nytt privat vårdbolag vann upphandlingen, att få driva vårdcentralen från och med nästa år.
Det är hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Skaraborg, som har beslutat att anta Svensk Hälsovård AB som ny vårdgivare vid vårdcentralen i Grästorp. Det betyder att Grästorpspraktiken, där de tre läkarna som slutar är delägare, åker ut vid årsskiftet. - Vi är oerhört besvikna. Även om vi blir erbjudna arbete hos nya vårdgivaren så kan vi inte gå från att vara delägare till att bli anställd i ett konkurrerande företag, säger doktor Bo Polhem till Nya Lidköpingstidningen. Anbudet från Svensk Hälsovård AB var runt fem miljoner kronor lägre än nuvarande Praktikertjänsts. Nu får nya vårdgivaren skaffa fram nya läkare till årsskiftet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".