SKÖVDE

Fängelse för utpressningsförsök

I dag kom tingsrättens dom i det uppmärksammade försöket till utpressning där en 37-årig skövdebo misstänktes ligga bakom ett försök att pressa en halv miljon kronor av en affärsbekant. 37-åringen döms till ett års fängelse.

Den nu dömde 37-åringen väntar sedan tidigare på att avtjäna ett femårigt fängelsestraff. Han är dömd för att ha plundrat företag på hundratals miljoner kronor.

Nu döms han alltså till ytterligare ett års fängelse eftersom tingsrätten bedömer att det är han som ligger bakom det utpressningsförsök som en gammal affärsbekant utsattes för i början av juni.

Själv var han inte med vid själva utpressningstillfället. Istället är det en 34-åring från Örebro som döms för att ha hotat företagaren och sagt att han hade en skuld till 37-åringen på en halv miljon kronor. Han döms för bland annat försök till utpressning till fängelse i ett år och fyra månader.

Två andra män från Örebro som stått åtalade för medhjälp frias av tingsrätten. De har nekat till brott och det går inte att bevisa att de visste att det handlade om utpressning när de åkte med till Skövde, skriver rätten i sin dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".