LIDKÖPING

Polisbil beskjuten av bilrånare

En polisbil blev på onsdagskvällenl beskjuten i trakten av Gillstad utanför Lidköping. Det hela började i Essungatrakten med att mannen under vapenhot tvingade till sig en bil av en privatperson och när polisen senare tog upp jakten på bilen sköt han ett eller möjligen två skott mot polisbilen.

– Ingen skadades vid skottlossningen och polisen kunde med hjälp av polishelikopter följa och senare gripa mannen, säger Katarina Lyxell som är inre befäl vid Lidköpingspolisen.

Mannen är i 35-årsåldern och boende i Essungatrakten. Förutom skottlossning och personrån är han misstänkt för olaga hot mot 6 privatpersoner. Något vapen har polisen däremot inte hittat.

Tidigare under kvällen blev mannens lägenhet vandaliserad då en man slog sönder ett stort antal möbler i mannen bostad. Om de händelserna har någon koppling till varandra, kan polisen inte svara på under morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".