VARA

Förbud mot gröna kassar upprör

Många Varabor är upprörda över att kommunen förbjudit dem från att ens bära alkohol genom Badhus-parken. Även Kammarrätten tycker att förbudet är fel - men kommunen ger sig inte utan kommer troligen att driva frågan vidare till Regeringsrätten.

– Det här förbudet har gett resultat. Vi hade problem i parken i fjol. Förbudet har gjort att situationen har blivit betydligt bättre och att fler kan vara i parken utan att bli ofredade, säger Iréne Karlsson.

Anledningen till att kommunen förbjöd folk att inneha alkohol i parken var att det skulle blir lättare för polisen att köra iväg oönskat folk från parken, det vill säga a-lagare.

Förbudet innebär alltså att ingen får gena över parken när man handlat på Systemet som ligger precis intill. Det här retar upp Varaborna, bland annat Sune Granqvist.

– Om man har varit på Systembolaget vill man kunna gå genom Badhusparken utan att någon sätter stopp för det, säger Sune Granqvist.

Just nu är det alltså åter tillåtet att bära alkohol genom parken, och om det skulle bli förbjudet igen är det inte alla som kommer att bry sig om det.

– Vi kommer ändå att gå igenom med alkoholen, säger Kim Hammarberg från Vara.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista