Toppar på studieresa för Vätterncentrum i Hjo

Hjo kommun undersöker möjligheterna att starta ett så kallat Vätterncentrum. Fem ledande representanter från kommunen var i förra veckan på studieresa till Danmark, där liknande anläggningar finns. - Vi måste hitta en riktig publikdragare för att projektet ska vara genomförbart, säger kommunalrådet Torbjörn Birgersson (fp) i Hjo.
Torbjörn Birgersson och fler ledande politiker och tjänstemän från Hjo besökte Nordsjöcentrum i Hirtshals på Jylland, Skagens Naturrum och Akvarellmuseet i Skärhamn. Syftet med resan var att få idéer till att kunna starta ett Vätterncentrum i Hjo, som ska beskriva Vätterns kultur, historia och biologi. Grundtanken är att få fler att bosätta sig i Hjo, men exakt vilka dragplåstren blir är ännu oklart. Ett annat problem är själva finansieringen av ett nybygge. - Vi har ännu inte letat efter tänkbara finansiärer, säger Torbjörn Birgersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista