Stöd för namnbyte i Essunga

Två gånger tidigare har man försökt - och misslyckats. Det handlar om politiker i Essunga som vill att kommun istället ska heta Nossebro eftersom det namnet är mer känt. Nu föreslås en folkomröstning i kommunen.
Bakom förslaget står Bengt Ahlin som sitter i kommunstyrelsen som representant för Folkpartiet. Samtliga partier har ställt sig bakom idén. Detta är tredje gången som politikerna i Essunga försöker byta namn på sin kommun. Vid det förra försöket var samtliga remissinstanser positiva och även kommunfullmäktige röstade för en namnändring. Den gången föll det på regeringen som avslog ansökan. - Att vi politiker försökte driva denhär var tydligen inte tillräckligt. Därför vill vi nu genomföra den här folkomröstningen. Blir det en kraftig majoritet för ett namnbyte så kommer vi att göra en ny ansökan hos regeringen, säger Bengt Ahlin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista