Beslut om äldreboende dröjer

Frågan om var det planerade äldreboendet i Hjo ska byggas bordlades vid gårdagens sammanträde i kommunfullmäktige. Platsen för äldreboendet är en fråga som fått hjoborna att både reagera och protestera. Sammanlagt finns åtta förslag på var boendet ska ligga, även om kommunstyrelsen förespråkar Sigghusberg.
Frågan om var det nya äldreboendet ska ligga har utretts i Hjo kommun sedan oktober 1999. Sällan har en fråga i Hjo kommun stötts och blötts så länge och av så många. Planen är att bygga ett äldreboende med 20 platser i första skedet, och så småningom ytterligare 20 platser. Att behovet av ett nytt äldreboende är stort är alla eniga om, men därefter får meningarna isär. Näst intill varje parti - och varje pensionärsorganisation - har haft sin mening om vilken plats som skulle passa bäst för det nya äldreboendet. Men nu har kommunstyrelsen fastnat för ett förslag: Sigghusberg, ett högt beläget område med vacker natur, en bit från centrum. Och det förslaget har fått pensionärsorganisationerna att ena sig - i missnöje - just på grund av höjdskillnaden och avståndet från centrum. Även socialdemokraterna är emot Sigghusberg som plats för det nya äldreboendet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista