Mölltorpsborna startar nattpatrullering

De boende i Mölltorp i Karlsborgs kommun har tröttnat på stölder och inbrott. Frivillig nattpatrullering och grannsamverkan ska göra att mölltorpsborna får ha sina ägodelar kvar.
Det sista halvåret har antalet inbrott ökat ordentligt i Mölltorp. I första hand är det inbrott i uthus, bilar, båtar och fritidshus men den senaste tiden har invånarna fått besök av tjuvar även dagtid: - När tjuvarna går in till folk mitt på ljusa da´n medan de är hemma så känns det ju mer som ett storstadsproblem och det är då de här planerna kommer upp, säger Börje Ohlin i Mölltorps intresseförening. På onsdagskvällen bjöd intresseföreningen in till ett informationsmöte där reglerna för nattpatrullering togs upp och tips för grannsamverkan gavs. På en annan ort i kommunen, Undenäs, har nattpatrullering funnits i två år och erfarenheterna därifrån är goda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista