Bakom två av lejonmaskerna döljer sig Marcus Grehn och Ann-Christin Johansson. Foto: Marie Schnell Forkman SR Skaraborg.

Lejon och elefanter i scenshow

Under snart två års tid har funktionshindrade i sju kommuner i norra Skaraborg träffats i olika studiecirklar med Afrika som tema. Nu ska hela projektet avslutas med en stor scenshow, där överskottet går till ett vattenprojekt i Kenya.

 

Föreställningen är finalen på det tvååriga projektet Afrika för alla, där funktionshindrade i sju kommuner i Skaraborg har träffats i grupper och studiecirklar, och bland annat spelat teater, sjungit, målat och ägnat sig åt tygtryck. Allt med Afrika som tema. Kommuner som deltar i projektet är Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång.

Trummorna ljuder i Valhall
De afrikanska trummorna ljöd över hela Valhall i Skövde på måndagen, då ett 50-tal skådespelare i färgglada afrikanska dräkter, och en och annan utklädd tiger och elefant, för första gången skulle träffas och repetera sin föreställning med scenkläder.

Ann-Christin Johansson och Marcus Grehn från Tibro spelar båda två lejon i scenshowen.

– Det är jätteroligt. Jag har inte gjort något liknande förut i sådana här sammanhang, säger Marcus Grehn.

Ann-Christin Johansson är mer van vid teater i olika former.

– Jag är intresserad av teater och har också en egen teatergrupp, berättar hon.

Dags för föreställning
2 och 3 oktober blir det föreställning och marknadsförsäljning på Valhall i Skövde, där de saker som tillverkats i studiecirklarna ska säljas.

Ann-Christin Johansson ser fram emot att få uppträda inför publik.

– Det blir nog spännande! Man blir nog lite nervös när det är mycket folk...

Marie Schnell Forkman
marie.schnell-forkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".