Speedway

Örnarna nära elitserien

Örnarna vann hemma mot Valsarna med 53-43 i speedwayallsvenskans första finalmöte på torsdagskvällen. Nästan 2000 i publiken fick se en spännande speedwaymatch där Örnarna efter en knackig start kunde vända och vinna.

Kvällens gigant bland hemmaförarna blev Mikael Max som vann alla sina heat.

- Det gick jättebra ikväll, jag kan inte önska mig mer säger en strålande glad Mikael Max i Örnarna efter segern.

Det blev en tung start för Örnarna i det första finalmötet hemma mot Valsarna från Hagfors. Värmlänningarna tog en femetta i det tredje heatet efter att Örnarnas båda förare drabbades av kedjebrott.

Valsarna hade ledningen med sex poäng som mest men Örnarna stred tappert och i det sjätte heatet kom kvällens första femetta signerad David Ruud och så kvällens gigant Mikael Max. Han vann samtliga sina heat och körde ensam in 18 poäng till hemmalaget som efter det sjunde heatet aldrig släppte ledningen även om matchen var jämn.

Men det var David Ruud som stod för kvällens uppkörning i det trettonde heatet som han vann efter en mållinjesduell mot Valsarnas Krzysztof Jablonski.

Slutresultatet skrevs till 53-43 och nu har Örnarna ett försprång på 10 poäng inför finalreturen fredag kväll morgon på Tallhults motorstadion i Hagfors. Vinst där och Örnarna är tillbaka i elitserien.

Torbjörn Nilsson
torbjorn.nilsson@sr.se