Många ville se bandyhallen. Foto: Tomas Ek.
Lidköping

3000 ville se nya arenan

Cirka 3 000 personer kom i går för att titta på hur bygget av den nya bandyhallen i Lidköping fortskrider.

Förväntningarna är höga, intygar bandyspelaren Martin Johansson som var i bandyhallen i går.

– Ja, det kommer att bli kanon för vårt lag Villa-Lidköping, och ett nödvändigt lyft för sporten.

Det är nog ingen tvekan om att det blir bra för bandyspelarna, men frågan är vilken glädje alla andra får av det här. Barbro Dahlberg tycker att det är för mycket pengar som läggs på en enda sport: och är orolig för att projektet ska bli dyrare.

– Vi har ju det här i Vänersborg, där har kostnaderna rakat i höjden. Jag tycker det är fel att satsa på en bandyarena när andra delar av vårt samhälle behöver resurser, menar hon.

Mycket pengar
Annika Stedner är kultur och fritidschef. Hon poängterar att man har järnkoll på ekonomin i Lidköpings bandyarena, och medger också att det inte är så konstigt att folk tycker det är mycket pengar. 130 miljoner skattekronor är ju en del.

– Jag har full förståelse, det är mycket pengar, men vi lovar att göra att så mycket som möjligt ska går tillbaka till skattebetalarna. Och sedan vore det ju kul att få jobba med projekt som tilltalar de som inte är intresserade av bandy.

Tomas Ek
tomas.ek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".