Arbetslöshet ställdes mot sänkt skatt

Det ska vara lönsamt att arbeta. Det är huvudtemat i alliansens budget, som presenterades i dag. Och löftet från 2006 att alla som jobbar ska få en tusenlapp mer kvar i plånboken varje månad, det löftet är nu infriat med råge, säger moderata riksdagsledamoten Cecilia Widegren från Vara.

Socialdemokraterna och Moderaterna möttes idag i en debatt i eftermiddagsprogrammet Skaraborg Direkt. Diskussionen kom att handla om sänkta skatter och hur Sverige tar hand om de arbetslösa.

– En polis i Mariestad får sjuttonhundra mer i månaden, en sjuksköterska i Gullspång får femtonhundra mer i månaden, säger Cecilia Widegren, som menar att regeringen har gett mer i plånboken till löntagarna.

Men regeringens infriade löfte imponerar inte på oppositionen och socialdemokratiska riksdagsledamoten Monica Green från Skövde. Enligt henne är regeringens budget, som fortsätter på den inslagna skattesänkningsvägen, ett hån mot de arbetslösa.

– Även om en undersköterska får sänkt skatt så får hon ju det, bara om hon får behålla jobbet, svarade Monica Green, socialdemokratisk riksdagsledamot från Skövde.