HANDBOLL

Seriepremiär för IFK Skövde

I kväll är det seriepremiär för IFK Skövde i herrarnas elitserie i handboll, när laget premiärspelar hemma mot H 43. Efter två missade slutspel så säger en av de två nya tränarna, Henrik Schneider, att laget nu tänker bryta den negativa trenden.

När seriepremiären drar igång ikväll, så är det med en ny tränarduo i ledningen- Peter Johansson och Henrik Schneider som tagit över tränarrollen efter Gunnar Blombäck.

– Vi ska till slutspel. Vi ska gå genom eld och vatten för att uppnå målet, säger Henrik Schneider.

Nya tränarparet ska alltså bryta den negativa trenden och försöka ta laget till slutspel. Mest kännbara spelarförluster är landslagsmålvakten Johan Sjöstrands flytt till Flensburg och mittsexan Erik Axelsson som var lagets bäste målskytt förra säsongen har lämnat för spel i Post Schwerin i tyska andradivisionen.

Bland nyförvärven märks mittsexan Andreas Nilsson från IFK Trelleborg, ungdomslandslagsmålvakten Mikael Appelgren från Kroppskultur samt hemvändaren, målvakten Peter Carlsson som kommer från spel i Drammen.

– VI får tro på oss själva mer och gå in och kriga, vi måste vara ett gött gäng och kämpa för varandra, säger lagkapten Magnus Järlström om hur laget ska nå slutspel.

Torbjörn Nilsson
torbjorn.nilsson@sr.se