Falköping

Socialchef besvarar ANE-kritik

Socialchefen i Falköping, Lars-Åke Gustavsson, besvarar nu den kritik som framkommit, om att anställda inom socialförvaltningen i Falköping är kuvade inte vågar uttala sig för media. Anklagelsen kommer från oppositionspolitikern Ingrid A Jarlsson.

Ingrid A. Jarlsson hävdar att hon har fått signaler från flera anställda som menar att det är lågt i tak inom socialförvaltningen, och att man till exempel inte vågar prata öppet med medier eller ens politiker och säga vad man tycker.

– De flesta vågar inte prata med oss politiker, de vet att de är borta säger de, och väntar med det, säger Ingrid A. Jarlsson

Radio Skaraborg har också pratat med anställda som ger en liknande bild, och det är socialchefen Lars-Åke Gustavsson som hamnar i fokus här. Men han tycker att kritiken är orättvis.

– Jag har alltid varit noga med att vems som helst får tycka precis vad som helst, när som helst, säger Lars-Åke Gustavsson.

Socialchefen säger sig inte minnas att han någonsin sagt till anställda att de ska avhålla sig från att prata med media.