Ny narkotika problem för polisen

Nya former av narkotika, som ännu inte narkotikaklassats är ett problem för polisen. Vid ett tillslag mot en misstänkt narkotikahandlare från Skövde beslagtogs hundratals tabletter som ger starka rus. Men polisen blev tvungen att erbjuda sig att lämna tillbaka dem.

Polisen gjorde i augusti ett tillslag mote en 25-åring från Skövde, han hade tidigare stoppats i en bil och misstänktes vara drogpåverkad. Vid husrannsakan hittades 437 misstänkta ecstasytabletter i ett köksskåp.

Men det var tabletter som såg ut som Ecstacy som beslagtogs. Efter tester visade det sig att det inte handlade om den vanliga formen av partydrogen. Istället fanns det andra aktiva substanser i preparatet som ännu inte narkotikaklassats.

– Det känns absolut inte bra att behöva erbjuda att lämna tillbaka det här, säger Jan-Ove Fröberg på länskriminalens narkotikarotel.

Förutom de "falska" Ecstacytabletterna, hade 25-åringen mindre mängder amfetamin och cannabis i hemmet, och under fredagen väcks åtal mot honom.

Efter en överenskommelse mellan den misstänkte och hans försvarare, så har 25-åringen nu tackat nej till att få tillbaka tabletterna, som kommer att förstöras.

– Det känns ju i alla fall bra, säger Jan-Ove Fröberg.


nyheterna.skaraborg@sr.se