Kyrkan görs om

Skara stift står inför sin största omorganisation sen medeltiden när 130 av församlingarna ska slås samman till 38 vid årsskiftet. Svårigheter att hitta förtroendevalda personer till kyrkoråden är en av anledningarna till förändringarna
I och med omorganisationen så minskar också antalet kyrkoråd kraftigt, och varje förtroendevald kommer att företräda ett större antal personer. Mats Löfwing är komminister i Valsta utanför Falköping, och han tror inte att demokratin och den lokala förankningen kommer att försämras. I kyrkoordningen står det att en församling ska ha, förutom en kyrka och gudstjänst varje söndag, ett kyrkoråd. Nåt som inte alltid är lätt att rekrytera i församlingar med allt färre invånare. - Det är ett tufft rekryteringsarbete, säger Mats Löfwing. Svårigheterna med att hitta förtroendevalda är en av anledningarna till att kyrkan nu görs om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".