Foto: Ingvar Karmhed/SVD/SCANPIX
SKARABORG

Kritik mot indraget stöd till Sisu

Att regionens kulturnämnd har beslutat sig för att dra in allt stöd till studieförbundet Sisu idrottsutbildarna kommer att slå hårt mot de mindre idrottsföreningarna på landsbygden. Det säger Staffan Lindmark, som är kanslichef på Västergötlands Fotbollförbund i Skövde.

Regionens beslut om att dra in bidraget till studieförbundet Sisu idrottsutbildarna kommer att bli ett hårt slag för fotbollföreningarna runtom i Skaraborg.

– De blir ju färre som blir utbildade. Det är ju inte Zlatan som drabbas utan de små föreningarna på landsbygden, säger Staffan Lindmark.

Genom Sisu har föreningarna idag möjlighet att utbilda medlemmar i allt som rör föreningslivet. Allt från organisationsutveckling till ungdomsledare. Utbildningar som föreningarna själva inte har råd att genomföra utan hjälp från Sisu enligt Staffan Lindmark.

– Här pratas det om vi ska hålla hög etik och moral.  Nu blir det ju en sämre utbildning, sämre kvalité. Hur ska vi då kunna utbilda?

Linnea Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".