Bättre brandskydd nästa år

Räddningstjänsten i Östra Skaraborg har man under året lidit av personalbrist. Detta har lett till att de lagstadgade brandsynerna genomförts men uppföljningsbesöken har fått ställas in. På Mariaskolan i Mariestad kunde det ha lett till en katastrof.
I början av december berättade vi om högstadieskolan Mariaskolan i Mariestad som saknar brandlarm. Det är ingen nyhet för kommunen, för vid en brandsyn i augusti 2000 anmärkte räddningstjänsten på skolan. Men trots det har inget hänt. Räddningstjänsten har under året lyckats genomföra alla planerade brandsyner, men att kontrollera att fastighetsägaren verkligen brandsäkerheten har varit omöjligt. Men nu har den förebyggande avdelningen blivit fulltalig igen och de uppföljande kontrollerna ska kunna genomföras. Fastighetsägare som inte åtgärdar brister i brandskerheten ska inte kunna slinka igenom. Mariaskolan kommer att få ett brandlarm till våren 2002.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista