Vara

Arenaplaner påverkas inte av stopp

Att länsrätten har bestämt att Vara kommun inte får verkställa beslutet att sälja hästarenan påverkar inte arenaplanerna, enligt kommunalrådet Jan-Erik Wallin.

Igår beslutade länsrätten om inhibition, dvs att alla planer tillfälligt stoppas, medan de överklaganden som kommit in behandlas. Det innebär att man i dagsläget inte får sälja bolaget Vara horse arena eller godkänna samarbetet med de företagare som ska bygga och driva arenan.

Förvånad, men inte orolig

Varas kommunalråd Jan-Erik Wallin är förvånad, men inte orolig över att länsrätten har beslutat om inhibition.

– Nu avvaktar vi det domslut som länsrätten har att fatta.

Enligt Wallin påverkas inga planer just nu.

– Det var inte planerat att vi skulle göra något nu. Vi hoppas att länsrätten är rask i sin handläggning, så man hanterar de överklaganden som kommit in i en någorlunda rimlig tidsperiod.

Länsrätten ska nu pröva de överklaganden som kommit in från åtta privatpersoner i Vara, som tillsammans har begärt inhibition.

– En månad tar det inte. Det tar betydligt längre tid, säger Jan Källman, rådman på länsrätten i Mariestad.

"Det hade vi räknat med"

Men trots att det kan ta tid så är heller inte Svante Andersson, en av de företagare som ska bygga och driva arenan, orolig.

– Det hade vi nog mer eller mindre räknat med egentligen, säger han.

Enligt Svante Andersson påverkar det här inte planerna på arbetet med arenan.

– Vi jobbar på som vanligt. Det är mycket tid fram till våren, då vi ska ha byggstart. Men jag tror inte att de vinner någon framgång med det där, utan det kommer snart vara överspelat.

Linnéa Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".