Handboll

Storseger för Sverige

Det var inget snack om saken. Svenska damlandslaget i handboll var helt överlägset  motståndaren Azerbajdzjan i EM-kvalet i Arena Skövde. Segersiffrorna skrevs till 31 - 11.

Svenskarna hade ledning i paus med 13-6 och var aldrig hotade utan seglade ifrån rejält i andra halvlek. Det var bara fråga om hur stora segersiffrorna skulle bli.

I hemmalaget Sverige spelade ju ett stort antal spelare med tidigare adress i Skövde HF. Bäst lyckades Therese Wallter på linjen, Lisa Wirén på kanten och bomkastaren Linnea Torstensson. Även nuvarande skövdespelaren Angelica Wallén gjorde en bra insats in för sin hemmapublik framförallt i andra halvlek.

- Det var jätteroligt att spela, tyckte hon.

Nu väntar närmast Tjeckien på bortaplan på söndag den 18 oktober. Bästa målskyttar i Sverige var Linnea Torstensson och Sabina Jacobsson med 6, Therese Wallter 5, Karin Isaksson 4, Lisa Wirén och Angelica Wallén 3.

Tommy Järlström
tommy.jarlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".