Bandyportföljen med termos är förbjuden på den nya inomhusarenan för bandy i Lidköping. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Lidköping

Snart är bandyportföljen ett minne

Från och med julhelgen får inte den klassiska bandyportföljen längre följa med till bandymatcher i Lidköping, i alla fall inte om den innehåller någon form av vätska. För när matcherna flyttas inomhus får åskådarna inte längre ta med sig drycker till matcherna.

Villa Lidköping vill ha serveringstillstånd i den nya bandyarenan på Ågårdsområdet.

– Vi ska följa lagar och förordningar om vi ska kunna få tillståndet. Då får man inte ta med sig drycker in, säger Villas klubbchef Jonas Johansson.

Hur stora är problemen med alkohol i portföljerna?

– Hur stora problemen med starka drycker i termosen är kan jag inte svara på. Men det är klart det finns en viss tradition med bandyportfölj och keps. Men när vi nu går in på 2010-talet och flyttar in bandyn i hallar så måste bandyn också utvecklas, säger Jonas Johansson.

Hur tror ni det kommer att se ut med det här när bandyarenan öppnas till julen?

– Givetvis finns det en tradition med att ha med sig portföljen och inledningsvis får vi nog plocka bort mycket som folk har med sig. Men sen de har vant sig vid vad som gäller kommer det att lösa sig, menar Jonas Johansson.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".