Simhallen från 1973 rustas upp. Foto: Jenny Josefsson/SR Skaraborg.
Karlsborg

Storsatsning på Karlsborgs simhall

Karlsborgs kommun storsatsar på simhallen Moliden nästa år. Simhallen ska renoveras, handikappanpassas och bli mer miljövänlig.

Till våren inleds arbetet med renovering av omklädningsrum och duschar, handikappanpassning, ny ventilation och - det mest akuta - en ny och miljövänligare anläggning för rening av badvattnet.

Samtidigt ska hela simhallen energieffektiviseras så att värmen kan återvinnas. 

– Den är ju byggd 1973 och nu har verkligheten hunnit i kapp oss. Det här är en investering som måste till om anläggningen ska kunna fungera framöver, säger kommunalrådet Kjell Sjölund (C).

Stor investering
Sportanläggningen utomhus har just nyinvigts efter omfattande renovering för 2 miljoner kronor - nu ska simhallen fixas till för kanske tio gånger så mycket.

– Med Karlsborgsmått mätt så är det en stor investering, säger Kjell Sjölund.

Monica Staudinger, fritidsintendent och badvakt, gillar att kommunen lägger pengar på sånt som rör Karlsborgarnas fritid.

– Det betyder mycket att kommunen satsar och inte bara drar in och sparar. Vi är en kommun med hög simkunnighet och det värnar vi om eftersom vi ligger mellan två sjöar.

Jenny Josefsson

jenny.josefsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".