Jouline Svensson och Pernilla Persson hoppas att en arrendator snart kan hittas. Foto: Tomas Ek.

Ridskola fortfarande utan verksamhet

Töreboda hästklubb har splitter nya stallar och ett ridhus som bara har några år på nacken. Men ridskoleverksamheten har legat nere i över ett år, och det är fortfarande oklart när den kan komma igång.

Töreboda hästklubb har hamnat i en märklig situation. När man på många håll efterlyser kommunal satsning på en tjejdominerad idrott, så är det precis vad Töreboda gjort. Kommunen satsade tre miljoner kronor på att bygga ny ridanläggning. Men ridskolearrendatorn bröt kontraktet bara en månad efter invigningen. Sedan dess har föreningen arbetat hårt för att hitta en lösning, och kanske är sådan på gång nu under hösten.

– Det är viktigt att vi får tillbaka våra gamla ryttare som tagit sig till andra klubbar, säger Ungdomssektionens ordförande Jouline Svensson, som hoppas på en lösning så snabbt som möjligt.

Är det många som lämnat klubben?

– Det är nog ganska många som gått till andra klubbar eller i vissa fall köpt egna hästar.

Ridskolan ger möjligheten för flera att prova på, eftersom inte alla har möjlighet att lägga pengar på en häst. Karin Bengtsson är förälder i Töreboda.

– Att ha egen häst är stora kostnader, i inköp, stall, foder med mera.

Jouline Svensson hoppas att man snart hittat någon som vill satsa:

– Absolut, det hoppas jag verkligen, för allas skull, inte minst för ungdomarna som då får en chans att börja rida här igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".