Ishockey

Målfest på Billingehov

Skövde IK krossade Mjölby HC i Billingehov på onsdagskvällen med siffrorna 11-4 (5-1, 2-2, 4-1) där en målorgie från hemmalaget i första perioden grundlade segern.

Det var backen Mattias Gudmundsson som sköt in 1-0 i powerplay framspelad av Emil Rantatalo-Thomas, ny back från Växjö som först var tänkt som ett lån men som nu stannar säsongen ut.

Innan perioden var färdigspelad så gjorde Skövde ytterligare fyra raka mål fram till 5-0 och Mjölbys målvakt Marcus Besterman ersattes av Andreas Hennerberg. Mjölby fick ett tröstmål innan perioden var över fram till 5-1 och spelade målmässigt lika med Skövde i den andra perioden som slutade 2-2.

I sista perioden gjorde Skövde 4-1 på Mjölby genom bland annat två mål i powerplay av Fredrik Söder. Skövde vann skotten förkrossande med 57-25 och parkerar på en fjärdeplats i serien på samma poäng som Vita Hästen men med lite sämre målskillnad. På söndag väntar Tranås på bortaplan för Skövde.

Matchfakta:

Skövde IK - Mjölby HC 11-4 (5-1, 2-2, 4-1)

Skövde IK:
Fredrik Söder 4, Kristoffer Söder 2, Mattias Gudmundsson, Lars Trygg, Andreas Jensen, Max Friberg, Markus Molin.

Mjölby HC: Marcus Schelin, Rickard Palmberg, Christian Wiklund, Linus Thörnström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".