Dansband är temat i många revyer i år. Foto: Skararevyn
Skara

Premiär för årets Skararevy

Dansbandstemat har funnits med i många av årets revyer, så också i Skara där det i går var premiär på "Svängom". Föreställningen tar upp vitt skilda ämnen som spikmattor, kungabröllop och ölresor till Tyskland.

Det är ingen tillfällighet att Skararevyn inleds med en dansbandsparodi, men komikerduon Ullberg/Ljung gör det på ett djärvt och oväntat sätt och skapar genast kontakt med publiken, som verkade vara på gott humör efter premiären.

Årets uppsättning är en klassisk nummerrevy där vitt skilda ämnen som årets fluga - spikmattan tas upp, även polisen, kungabröllop, kyrkans kris och ölresor till Tyskland.

Om det svajar lite i första akten så är desto bättre nummer och fart och fläkt andra.

Föreställningen är som vanligt i Skarasammanhang fylld med överraskningar som jag inte ska avslöja och monologspecialisten Peter Liedström leverar ett antal obetalbara repliker.

Ulberg och Ljung börjar bli varma i kläderna efter fjolårets revy, och med en fullfjädrad artist som Ulrika Hjortsberg-Olausson med i gänget så kommer det att skrattas mycket i Skara den närmaste tiden.

Carl Thulin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".