Alkolåsfifflare får tillbaka jobbet

En sopbilschaufför som sagts upp på Avfallshantering Östra Skaraborg har fått tillbaka sin anställning efter en förlikning mellan fackförbundet Kommunal och arbetsgivaren. Det här trots misstankar om att han medverkat till att manipulera alkolås på jobbet.

Det var tre personer som i början av 2008 misstänktes ha lurat alkolåset i en av sopbilarna genom att en av förarna lät två arbetskamrater blåsa istället för honom, innan han satte sig bakom ratten och kunde starta bilen.

Nådde förlikning
Kommunal stämde Avfallshantering Östra Skaraborg inför Arbetsdomstolen och ansåg uppsägningen osaklig. Men innan målet hann komma upp i AD så nåddes en förlikning mellan parterna, och chauffören har nu fått tillbaka sitt jobb.

De två andra som varit misstänkta sa upp sig frivilligt när de polisanmäldes och hotades bli avskedade.

Ingen vill kommentera
Kommunalarbetarfacket vill inte kommentera fallet. Inte heller förvaltningschefen Lars Persson vid Avfallshantering Östra Skaraborg vill kommentera ärendet, men bekräftar att en förlikning nåtts.

Sopåkaren omplaceras och kommer inte längre att få köra sopbil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista