LIDKÖPING/TRANÅS

23-åring död i arbetsplatsolycka

Uppdaterad 17:22
En 23-årig man från Lidköping omkom på torsdagseftermiddagen i en arbetsplatsolycka i Tranås. Mannen arbetade på ett företag i fjärrvärmebranschen och jobbade med en installation i en villa när olyckan inträffade.

Arbetskamrater hittade mannen medvetslös i villans källare, där han under oklara omständigheter fått skållhett vatten och het vattenånga över sig.

Ambulanspersonal gjorde upplivningsförsök, men 23-åringen avled på Höglandssjukhuset i Eksjö.

Olyckan ska nu utredas av både polisen och arbetmiljöverket.

Dämpad stämning i området
I Tranås är stämningen dämpad efter dödsolyckan. Många i bostadsområdet är tagna efter händelsen.

En granne berättar att hon känner med den döde mannens anhöriga men också med sina grannar, i vilkas hus olyckan skedde. Hon tror nu att hela fjärrvärmeprojektet i området kommer av sig en tid.

På Tranås Energi, som håller i fjärrvärmeprojektet i bostäderna, är det tungt berättar vd Niklas Johansson.  

– Våra tankar går naturligtvis till anhöriga och arbetskollegor.

Krismöte med arbetskamraterna
På fjärrvärmeföretaget Källby Rör är man chockade och tagna av händelsen. Flera av 23-åringens kollegor mår dåligt efter det som hänt, berättar företagets vd Per Gustafsson.

– Vi har haft krismöte och vi kommer att ha ytterligare möte med våra killar på jobbet på måndag. Frågetecknet är vad som egentligen hände. Vi vet inte vad som har hänt, det får utredningen visa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista