LIDKÖPING

Snowboard-ramp mitt på torget

Just nu håller Pingstförsamlingen i Lidköping på att förbereda inför fredagskvällens stora händelse på Nya stadens torg. Bland annat byggs en fem meter hög och nio meter lång snowboardramp.

Mellan klockan 18 och 22 arrangeras Kaj Rail Jam i Lidköping. Alla som vill får åka snowboard på rampen-

Ungdomspastorn Martin Larsson är ansvarig för evenemanget och berättar om vad som kommer att ske på torget.

– Det är en ganska spännande grej. Vi ville göra något annorlunda för att dra människor. Snön till rampen körs hit med lastbilar från ishallen i Lidköping. Så det blir nog ganska många lass, för det går åt mycket snö.

Musik och show på scen
Dessutom byggs en scen på torget, där band kommer att spela. Från Jönköping kommer bandet Sessions att uppträda live på scen.

– Det är ett rap-band som kommer att köra en hel show med dansare och musiker. Vi har vårt eget band också och en kille som kommer att måla graffitti under hela kvällen. Det kommer att vara modevisning och tävlingar och lite annat.

Kyrkan vill nå ut till fler
Orsaken till att Pingstkyrkan arrangerar en kväll av det här slaget är att kyrkan vill nå ut till flera, säger Martin Larsson.

– Vi gör oftast så mycket grejer inom kyrkan och nu vill vi presentera vårt budskap utanför kyrkan istället.

Stina Banck
stina.banck@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista