FOTBOLL

Skövde AIK måste fokusera

Skövde AIK har gått från guldläge i division 1 och måste nu kvala för att ta sig till superettan. Men det förändade läget är ingenting man snackar om i laget, säger tränaren Stefan Jacobsson inför lördagens match hemma mot Trollhättan.

Tränare Stefan Jacobsson har bestämt att spelarna inte får prata med journalister före de två kommande matcherna. Detta eftersom han vill att spelarna ska kunna fokusera enbart på fotbollena och komma samman som ett lag.

– Vi tappade ett jätteläge, men vi måste se framåt mot kvalmatcherna. Vi har jobbat oerhört mycket med att få upp humöret på alla och vi har försökt att förändra det mesta. Fokus ska ligga på rätt sak. Naturligtvis tror jag att alla vill, men det har låst sig.

Laget känner pressen
En av anledningarna till att laget känt sig pressat är all bevakning utifrån, tror Stefan Jacobsson.

– Jag tror att det är en faktor, sedan är det ju ett mentalt spel att klara av att vara som bäst när det gäller. Det har vi inte lyckats med som grupp.

Men han är medveten om att vid ett eventuellt avancemang till superettan kommer Skövde AIK att vara tvungna att arrangera till exempel presskonferenser inför viktiga matcher.

– Nu är vi fortfarande i division ett och vi står inför ett kval, men om det blir superettan så kanske det måste bli så.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista