Skövde

Ung kvinna hittad död

Uppdaterad 15:17
En 33-årig man sitter anhållen sedan i går misstänkt för mord eller dråp på en 25-årig kvinna i Skövde.

Det var i lördags som kvinnan hittades död i sin lägenhet av en bekant. Enligt Lars Johansson på Länskriminalen fanns då vissa oklarheter kring hennes död och därför inleddes en förundersökning.

På söndagseftermiddagen greps en 33-årig man från Tidaholmstrakten misstänkt för mord alternativt dråp på kvinnan. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Vi berättar ingenting som rör förundersökningen i det här läget, säger Lars Johansson.

–  Men vi kommer att fortsätta förhöra eventuella vittnen under dagen.

Enligt Lars Johansson ska både offret och den misstänkte mannen ha befunnit sig på en av Skaraborgs krogar under natten till lördagen.

Förnekar allt
Den 33-årige mannen sökte själv upp polisen i går, efter att han förgäves hade försökt få kontakt med kvinnan under lördagen. Det säger mannens advokat Staffan Uvabäck till Radio Skaraborg.

– Han förnekar att han har med dödsfallet att göra, säger Uvabäck, och det är också så att det var han själv som gick till polisen i går.

Den 33-årige mannen från Tidaholmstrakten hade träffat kvinnan på ett uteställe i Skövde i fredags, berättar advokaten. När han sedan försökte få kontakt med henne under lördagen svarade hon inte, och därför åkte han dit på söndagen, och gick därefter självmant till polisen.

Nu inväntas besked från rättsläkaren om vad som orsakades kvinnans död, ett besked som kommer att styra hela utredningen enligt Uvabäck.

Linnea Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista